Onze werking

Aximax is een jeugdcentrum in hartje Brussel, op de grens van de gemeente Sint-Joost-ten-Node en de Europese wijk. Het is een open huis waar iedereen welkom is, zowel jongeren van 16 als peuters van 3.  We bieden kinderen en jongeren de fysieke en culturele ruimte om te experimenteren, talenten te ontwikkelen en om zowel binnen als buiten te rennen, fietsen, springen, skaten of klimmen. Vaardigheid van de Nederlandse taal staat doorheen alle activiteiten centraal.

AANBOD

Tijdens het schooljaar organiseert Aximax creatieve en sportieve ateliers op woensdagnamiddag, donderdagavond, tijdens de weekends én tijdens de schoolvakanties. Het aanbod is aangepast aan verschillende leeftijden en er is steeds een inspirerend thema als rode draad. Hierbij proberen we grenzen te verleggen en steeds nieuwe domeinen binnen sport, spel en creatie te ontdekken. We proberen zoveel mogelijk te vertrekken vanuit de vragen van de kinderen en jongeren zelf zodoende een divers programma te kunnen aanbieden.

SAMENWERKEN

Aximax is een Brussels huis bij uitstek. We richten ons in de eerste plaats op onze directe buren en omliggende scholen en gemeentes, maar reiken een uitgestoken hand naar alle mogelijke partners om samen vorm te geven aan het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren in de stad.  We stellen ons tot doel om ons netwerk van jeugdverenigingen, organisaties en vaste partners te blijven verruimen. We staan steeds open voor nieuwe samenwerkingen en nieuwe ideeën.

INCLUSIE

We proberen zo laagdrempelig mogelijk te werken zodat iedereen zich hier thuis voelt.
Alle activiteiten zijn er ook voor kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking en ons gebouw is volledig rolstoeltoegankelijk.
Geef ons een seintje en dan bekijken we samen met het kind of de jongere hoe hij of zij een plek kan krijgen binnen ons vrijetijdsaanbod.

ZAALGEBRUIK

Het jeugdcentrum beschikt over heel wat ruimtes die we maar al te graag ter beschikking stellen van kinderen en jongeren, wanneer ze maar willen, maar ook aan organisaties, scholen, bedrijven,.. die op zoek zijn naar een locatie voor hun familiedag of netwerkevent.

OPEN BLIK

Heb je zelf suggesties voor ateliers op Aximax? Altijd al zin gehad om een uitstap of activiteit voor kinderen of jongeren uit te werken en/of te begeleiden? Graag een concert op zolder organiseren of een buurtfeest in elkaar steken? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren en mee te bouwen aan de toekomst van Aximax en de stad.