Atelierbegeleiders gezocht

In Aximax zijn we steeds op zoek naar nieuwe gemotiveerde begeleiders. Of je nu je eerste stappen zet als animator in het jeugdwerk of je bent een ervaren freelancer in het begeleiden van kinderworkshops, misschien hebben wij wel een plek voor jou. 

We zijn steeds op zoek naar de onderstaande profielen.

Assistent-begeleider schoolvakantie

Assistent-begeleiders zoeken we vooral tijdens de schoolvakanties om samen met een hoofdbegeleider een atelierweek te begeleiden.

Een assistent begeleider ondersteunt een week lang de hoofdbegeleider bij de voorbereiding en het verloop van een activiteit. Zij/hij helpt de kinderen bij spel-en knutselactiviteiten, kan de kinderen korte momenten zelfstandig animeren en houdt toezicht en speelt actief mee op vrije momenten. Dit is de perfecte functie als je je eerste stappen zet in het jeugdwerk.

Je kan rekenen op een leerrijke week in een enthousiaste omgeving. Ook voorziet Aximax voor iedere assistent-begeleider een vrijwilligersvergoeding van 30 euro per dag.

Heb je net een animatorcursus gedaan en moet je nog stage lopen? Dan kan dat in Aximax ook in de functie van assistent-begeleider.

Hoofdbegeleider schoolvakantie/jaarateliers/losse workshops

Heb jij de voorbije jaren al een rugzak aan ervaring als animator opgedaan? Dan is deze functie iets voor jou. Als hoofdbegeleider ben jij verantwoordelijk voor de opmaak en begeleiding van het volledige programma van het atelier dat je begeleidt. Je denkt na over een thema, gevarieerde activiteiten en het nodige materiaal. Hoofdbegeleiders kunnen worden ingezet tijdens jaarateliers, voor losse animatie-opdrachten of voor atelierweken in de schoolvakanties.

Specifiek voor vakanties vragen we dat je je een volledige werkweek kan vrijmaken zodat je een atelier van begin tot einde kan begeleiden. Je maakt zelf het programma en legt dit voor aan een medewerker van Aximax. Tijdens een atelierweek wordt je geholpen door een assistent-begeleider. Je zal deze persoon moeten aansturen en helpen groeien in de functie van animator.

Je kan je voor deze functie kandidaat stellen zonder concreet idee maar ook mét. Droom jij er al jarenlang van om een atelierweek te begeleiden over pakweg zweefvliegtuigen? Geen idee is te gek. Stuur ons een email en we kijken of een samenwerking mogelijk is. Als hoofdbegeleider tijdens de schoolvakantie ontvang je een vergoeding van 120 euro per dag. Zowel studenten als werkenden komen in aanmerking.

Freelancer/Kunstenaar/Organisatie

Ben jij bedreven in een bepaalde discipline en wil je jouw passie graag overbrengen op kinderen? Heb je al ervaring in het begeleiden van kinderateliers of wil je hier je eerste stappen in zetten? Ben je vrij na de schooluren, tijdens de vakanties of in de weekends om een atelier te begeleiden? Neem zeker contact met ons op. Wij staan altijd open voor leuke ideeën en nieuwe partnerschappen. Samen zoeken we naar onze onderlinge klik en kijken we of we samen een nieuw verhaal kunnen starten.

 

Interesse in bovenstaande functies? Stel jezelf even voor in een email naar aximax@vgc.be.