Keramiek en lentebloemstuk @ Home

Familieworkshop keramiek

Willen jullie samen iets nieuws leren? Volg dan op 27/02 deze workshop keramiek. Veilig thuis voor de computer maar wel met de begeleiding en het keramiekmateriaal van een professional. Dat is het recept voor een topzaterdagnamiddag.

  • Datum: Zaterdag 27/02/2021 – live online workshop van 14u tot 15u of van 15u tot 16u (nog af te spreken na inschrijving).
  • Prijs: 20 euro of 8 euro (Paspartoe kansentarief)
  • Aanbod: keramiekkit voor 2 kommen, instructievideo, 1 uur live online begeleiding en het afbakken van de gecreëerde stukken nadien
  • Inschrijven:  via aximax@vgc.be 
  • Let op. Plaatsen zijn beperkt

Maak samen met je kind(eren) thuis 2 decoratieve kommetjes voor snoepjes, chips of gevonden schatten.

Je leert in een instructievideo de basis en gaat nadien tijdens een live online workshop samen met keramiste Petra aan het werk.

Hoe gaat dat in zijn werk?
Een box vol nodig materiaal (klei, spateltjes, glazuur, etc.) kan je de dagen voordien ophalen in JC Aximax of GC Ten Noey. Op zaterdagnamiddag bekijk je de instructievideo en leg je al het materiaal klaar. Heb je je schort aan en sta je klaar? Dan zetten we de computer aan en maken kennis met keramiste Petra. Een uur lang zal zij jou helpen bij het creëren van de perfecte kommetjes. Je kommetjes moet je nadien terugbrengen naar Aximax/Ten Noey en worden gebakken in een professionele keramiekoven alvorens je ze terug kan ophalen. Dit verzekert stevige kommen en een waterdichte glazuurlaag zodat je ze voor allerhande doeleinden kan gebruiken.

Dit is een samenwerking tussen GC Ten Noey, JC Aximax, Atelier Freiraum.02 en Erfgoed Brussel

Familieworkshop lentebloemstuk

 

  • Datum: Zaterdag 13/03/2021 of zondag 14/03/2021 (zelfstandig thuis op een moment dat voor jullie past)
  • Prijs: 10 euro of 5 euro (Paspartoe kansentarief)
  • Aanbod: Een kit vol decoratiemateriaal, bloemen en planten om thuis zelf een lentebloemstuk te maken  
  • Inschrijven:  via aximax@vgc.be

Het is bijna lente en dat gevoel willen we in huis halen. Maken jullie graag de handen vuil? Houden jullie van bloemen en planten? Maak samen met je kind(eren) thuis een creatief lentebloemstuk.  

Je leert in een instructievideo hoe het moet en gaat nadien aan de slag met de inhoud van de kit.

Hoe gaat dat in zijn werk?
Een kit vol nodig materiaal (bloemen, aarde, mand/doos, decoratiemateriaal, etc.) kan je de dagen voordien ophalen in JC Aximax. Op zaterdag of zondag bekijk je de instructievideo en leg je al het materiaal klaar. Vervolgens ga je samen aan het werk en maak je een uniek stuk. Klaar? Dan moeten jullie enkel nog samen een plekje vinden in huis voor dit mooie stuk te zetten.