Veelgestelde vragen

Neen. Aximax is open wanneer er activiteiten worden georganiseerd en op bepaalde andere momenten. Bekijk de openingsuren.

Ja. Er zijn voorzieningen zodat rolstoelgebruikers iedere ruimte van het gebouw kunnen bereiken. Ook is er een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

De begeleide activiteiten zonder ouders zijn er voor kinderen van 2,5 jaar tot 14 jaar. Er zijn ook familie-activiteiten waar kinderen vanaf 1 jaar samen met hun ouders welkom zijn. Op deze website vind je een overzicht van alle activiteiten en de leeftijdsvoorwaarden.

Aximax biedt een mix aan van gratis activiteiten en betalende activiteiten. Jaarreeksen en vakantieateliers zijn altijd betalend. Er zijn ook altijd kortingstarieven voor personen in kansarmoede (via Paspartoe kansentarief).

Enkele voorbeelden:

  • Jaaratelier: 80 euro/kind of 30 euro/kind (kansentarief)
  • Vakantieatelier: 60 euro/kind of 15 euro/kind (kansentarief)
  • Ouder/kind- workshops: 50 euro/duo of 15 euro/duo (kansentarief)
  • Ouder/kleuter-workshops: 30 euro/duo of 12 euro/duo (kansentarief)
  • Axibox 4 All (gratis binnenspeeltuin): Gratis
  • Tienernamiddagen: Gratis
  • Familiezondagen: Gratis

De prijs van een activiteit vind je ook steeds per activiteit.

Aximax organiseert een kwalitatief vrijetijdsaanbod voor kinderen en tieners in Brussel. Dat zijn activiteiten na de schooluren, in de weekends en in de vakanties. Voor kinderen alleen of samen met hun ouders. Het volledige overzicht van alle activiteiten in Aximax vind je onder 'Activiteiten' in het hoofdmenu.

Aximax organiseert geen taallessen Nederlands of Nederlandstalige ateliers voor anderstalige kinderen. Alle activiteiten in Aximax worden in het Nederlands gegeven. Kinderen moeten al Nederlands begrijpen en spreken om deel te nemen aan de activiteit. Ze moeten de taal spreken op school (Nederlandstalig onderwijs) en/of thuis. Dit is belangrijk voor zowel de veiligheid als het spelplezier van alle kinderen.

Er zijn verschillende jaarateliers met als thema een specifieke sport of net de kennismaking met verschillende sporten. Enkele voorbeelden: kleuterdans, kleutergym, jiu jitsu, inno- en urban games, circus, streetdance ... In de schoolvakanties worden er zeer regelmatig sportweken aangeboden.
Het volledige overzicht van alle activiteiten vind je terug op de activiteitenpagina.

Zoek je een specifieke sport? Surf dan naar www.sportinbrussel.be.

Ouders zetten hun kind af in de inkomhal vanwaar het kind zelfstandig naar het lokaal gaat. Ouders mogen niet aanwezig blijven in het lokaal tijdens de ateliers in Aximax. Zo wordt vermeden dat er een (onbewuste) druk op het kind en/of op de lesgever wordt gelegd om te presteren. Bovendien kunnen niet alle ouders aanwezig zijn en is het belangrijk dat alle kinderen die deelnemen aan een atelier zich gelijk voelen. Aximax rekent op het begrip van de ouders.

Er is een aangename wachtruimte om te wachten op je kind. Hier kan je in alle rust even ontspannen en een kopje koffie/thee drinken. Er is ook wat speelgoed voorzien zodat broers en zussen ook kunnen wachten.

Aximax organiseert activiteiten waar ouders en kinderen samen naar toe kunnen komen. Zo zijn er familiezondagen, Axibox 4 All-voormidagen en ouder/kind-workshops. Aximax organiseert geen activiteiten enkel voor volwassenen.